patate al forno…. oven roasted potatoes


patate al forno…. oven roasted potatoes

Come già avrete capito io uso molte scorciatoie in cucina, una di queste è MAI SBUCCIARE LE PATATE SE NON è STRETTAMENTE NECESSARIO  e questo vuol dire che per me le patate al forno o fritte hanno rigorosamente la buccia, che per inciso io adoro!!! Per le patate al forno uso anche un’altra scorciatoia, le faccio bollire prima di metterle in forno, così riduco notevolmente il tempo di cottura e riesco ad aromatizzare meglio le patate, inoltre saranno croccanti fuori e morbide dentro, proprio come piace a me. Io per aromatizzarle uso l’aglio, ma voi potete usare ciò che preferite❤

As you may already understood,   I use many shortcuts whwn i cook, one of them is NEVER peel potatoes if is not strictly necessary and that means that for me baked potatoes or fries have strictly the peel, which incidentally I love ! For the baked potatoes I also use another shortcut, I’ll boil them  before putting them into the oven, so I reduce cooking time considerably and I can better flavor potatoes, thet will also be crispy on the outside and  fluffy inside , just as I like it. I  use garlic to flavour, but you can use whatever you prefer❤

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Ingredienti: 10 patate medie, 3l acqua, 1 cucchiaio sale, 1 cucchiaino zucchero, 2 spicchi aglio, 1 cucchiaio aceto. 1 cucchiaio olio, sale.

Metti l’acqua a bollire con l’aglio, l’aceto, il sale e lo zucchero. Taglia le patate a pezzi, senza sbucciarle, e mettile nell’acqua quando questa bolle. Cuoci le patate per 6-8 minuti, devono essere cotte per 3\4, e il tempo dipende dalla dimensione dei pezzi di patata. Scola le patate, aggiungi un filo di olio, metti in una teglia facendo attenzione che le patate non si sovrappongano le une alle altre. Metti in forno caldo a 220 °C sino a che non saranno ben dorate. In questo modo ci vorrò poco tempo e poco olio per cuocerle❤

Ingredients: 10 medium potatoes, 3l water, 1 tablespoon salt, 1 teaspoon sugar, 2 cloves garlic, 1 tablespoon vinegar. 1 tablespoon olive oil, salt.

Put the water to boil with garlic, vinegar, salt and sugar. Cut the potatoes into pieces, without peeling them, and put them into the water when it boils. Cook the potatoes for 6-8 minutes, must be cooked for 3 \ 4, and the time depends on the size of the potato pieces. Drain the potatoes, add a little oil, put in a tin, making sure that the potatoes do not overlap each other. Put into the oven at 220 ° C until the potatoes are golden brown. In this way, it will take a little time and a little oil to cook them❤

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