Noodles zucchine e gamberetti \ Shrimp and courgettes Noodles


Italian and english version

Questo è uno dei miei piatti forti!!e uno dei miei preferiti❤ l’ho preparato proprio oggi a pranzo perchè mia sorella lo desiderava❤ Come avrete visto non mangio molta pasta ( non ho ancora scritto un post sulla pasta!!), non ne vado matta❤ ma adoro i noodles!!! I miei amici dicono sempre che non sembro italiana!!! Ci sono dei noodles che si cucinano lasciandoli 3 minuti in acqua bollente, ma questa ricetta è fatta con quelli che si devono cuocere come la pasta, ricordate però di raffreddarli immediatamente sotto l’acqua fredda altrimenti diventeranno pappetta!!!

This is one of my highlight!!! One of my favourite ones!!! I cooked it today for lunch because ma sister wanted it so much❤ As you seen I don’t eat pasta very often ( i’ve never wrote a post about pasta) i don’t like pasta❤ but i love noodles!!! My friends say that i’m not italian!!! Some noodles need to be cooked just putting them in a bowl and cover with boiling water, but in this recipe i used one to be cooked on the heat, like pasta. Don’t miss to cool them in cold water, if you don’t do that noodles will became  a pap!!!!

20130518_140343

Ingredienti ( 6 persone): 300 gr noodles, 1 cucchiaio pasta di miso; 6 zucchine ; 1 cipolla; 2 cucchiai olio; 1/2 cucchiaino salsa piccante; 1 cucchiaio olio pesce; 1 cm zenzero; 1 cucchiaio coriandolo polvere; 1 cucchiaio sale; 1 cucchiaio aceto riso; 100 gr gamberetti surgelati; 1 dado.di gambero; 1/2 cup salsa soia.

Ingedients ( 6 people) : 300 gr noodles ; 1 table spoon miso paste; 6 courgettes; 1 onion; 2 table spoons oil; 1\2 tea spoon hot chilly sauce; 1 table spoon fish oil; 1 cm ginger; 1 table spoon coriander; 1 tea spoon salt; 1 table spoon rice vinegar;  100 gr frozen shrimp; 1 shrimp tablet; 1\2 cup soia sauce

Metti a bollire dell’acqua e aggiungi la pasta di miso.Cucina i noodles seguendo le istruzioni sulla confezione, se non ci sono le istruzioni cuocili per 5 minuti o sino a che sono cotti, poi mettili sotto l’acqua fredda per raffreddarli. Taglia zucchine e cipolla a julienne, prendi un wok e aggingi 1 cucchiaio di olio, poi aggiungi le verdure e il sale, lascia cuocere 5 minuti, poi aggiungo olio di pessce, zenzero, coriandolo, aceto di riso, salsa piccante e lascia cuocere sino a che le zucchine sono tenere. In una padella metto il rimanente olio e aggiungi i gamberetti surgelati, lascia soffriggere poi aggiungi 1 cucchiaino di coriandolo un po di acqua e il dado, fai cuocere sino ache non si forma una salsa densa. Aggiungi i gamberetti alle verdure. Aggiungi i noodles e salta 1 minuto. aggiungi la salsa di soia e servi❤

Boil some water and add miso paste. Cook noodles according to instruction, if there is no instruction cook noodles 5 minutes, or until cooked, the cool them under cold water. Cut courgettes and onions into julienne strips. Take a wok and add 1 spoon of oil. Add vegetables and brown them 5 minutes, add fish oil, ginger, coriander, rice vinegar, hot sauce, cook until vegetables are tender. Put oil in a pan, add frozen shrimps, brown 1 minute, add coriander, some water and tablet. Cook until it forms a thick sauce.  Add shrimps to vegetables, add noodles, cook 1 minute, add soia sauce and serve❤

This slideshow requires JavaScript.

con questa ricetta partecipo al contest del blog “lastufaeconomica”

banner-1-piccolo

3 thoughts on “Noodles zucchine e gamberetti \ Shrimp and courgettes Noodles

  1. Pingback: Secondo contest: Spezie ed erbe aromatiche. | lastufaeconomica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s