Come cuocere il couscous / how cook couscous


Il Couscous andrebbe cotto a vapore, con un brodo speziato, ma se dovessi farlo così ogni volta non lo mangerei mai, inoltre la differenza di sapore non è equiparabile alla differenza nel tempo di preparazione!!!e io do molto peso al rapporto sapore\tempo di preparazione!!! Quindi ecco un modo semplice e veloce per cuocere il cous cous in 10 minuti

Couscous should be steamed, with a spicy soup, but if i had to do it so everytime i would never eat it, also the taste difference is not comparable to the odds in preparation time!! I consider a lot the ratio between taste and preparation time. So here’s a simple and fast way to cook the couscous in ten minutes.

Metti dell’acqua a bollire, io uso un bollitore elettrico perchè è piu veloce. In una terrina metti 2cups di couscous con mezzo cucchiaio di olio di oliva, 1 cucchiaino di sale, 1cucchiaino di spezie(io uso “5 spezie”, oppure cumino). Mescola per distribuire il condimento. Copri con l’acqua bollente in modo che l’acqua superi il couscous di circa 1 cm, copri con un piatto e lascia riposare 5 minuti. Magia❤ Il cous cous sarà cotto Come per il riso non mescolarlo con un cucchiaio ma sgranalo con la forchetta

Put some water to boil , i use an electric boiler because it’s faster than the classic method. Put in a bowl two cups of couscous with an half spoon of olive oil, a teaspoon of spices ( I use five spices or cumino) . Mix it to blend the seasoning (flavoring). Cover it with boiling water so that the water exceeds the couscous about one centimeter, cover it with a dish and let it rest five minutes. Magic, the couscous is cooked. As you have done for rice, don’t mix it by a spoon but shell it by a fork.

Ora puoi condire il Cous cous come preferisci

Now you can season the couscous as you like

521817_521354507911048_1440201919_n

Questo è condito con tonno e verdure Mi era rimasto del cous cous, così ho guardato nella dispensa, ho preso un barattolo di macedonia di verdure in scatola e del tonno, ho aggiunto dell’olio piccante ed ecco un ottimo pranzo❤

This is seasoned with tuna and vegetables. Some couscous was left, so i took a look at the storeroom, catched a jar of canned vegetables fruit salad and some tuna, added some spicy oil and here’s a great lunch.

E’ ottimo anche con carne macinata e verdure saltate(zucchine peperoni)

It’s great also with ground meat and sauteed vegetables ( courgettes and peppers)

Sbizzarritevi

Have fun !

3 thoughts on “Come cuocere il couscous / how cook couscous

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s