Trota al forno / Baked trout


Italian and english version

Mi pice molto il pesce, soprattutto quello di fiume :) Con questa ricetta il pesce rimane molto umido e forma una salsa deliziosa, infatti uso accompagnarlo con del riso, o cous cous :) io ho usato la trota, ma potete preparare cosi molti pesci :) potete anche prepararlo in anticipo e poi riscaldarla, perchè la salsa lo manterrà umido <3 io in genere lo preparo alcune ore prima, lo lascio un po indietro di cottura, e lo lascio nel forno spento, così la salsa gli conferisce ancora più sapore <3

I love fish, river fish expecially :) Thise recipe let fish to be dump and juicy, and make a delicious sauce, infact i eat it with rice or couscous <3 I used trout, but you can use your favourite fish :) You can prepare it in advance and heat it up before eating, sauce will provide to keep fish dump <3 I use to prepare it few hours before, leaving it half-cooked, and I let in in the oven swiched off…sauce gives it a wondering flavour <3

20130512_20194820130512_200454

Ingredienti: 1 trota media(500gr);  1\2 cipolla a fettine; 2 pomodori secchi; 4\5 fette di limone; 1 cucchiaio di olio; 1\2 cuchiaino sale; 1 bicchiere di vino liquoroso

Ingredients: 1 medium trout (500gr); 1\2 onion, 2 dried tomatoes; 4\5 lemon slices; 1 table spoon ev. olive oil; 1\2 tea spoon salt; 1 glass sweet wine

Accendi il forno a 200 °. Pulisci e deviscera la trota, mettila in una teglia (io uso una teglia per plumcake :P)  Metti 1 pomodoro secco e 1\3 del sale all’interno della trota. Aggiungi tutti gli altri ingredienti tranne il vino. Metti in forno per 10 minuti, poi aggiungi il vino e rimetti in forno altri 5 minuti. Poi spegni il forno e lascia il pesce all’interno sino a quando non è cotto. Poi togli tutta la polpa dal pesce e rimettila nella salsa. Spero vi piaccia <3 fatemi sapere <3

Turn On Oven 200°. Clean fish, put in a baking tin ( I use plumcake tin) . Put 1 dried tomato and 1\3 salt in the trout. Add all ingredients except wine. Put in the oven for 10 minutes, add the wine, put in the oven again for 5 minutes. Keeping trout in the oven, turn it off, leave the trout till cooked. Remove pulp( i didn’t find right term…meat???) and put in in the sauce. I hopo you’ll enjoi it <3 Let me Know <3

La prossima foto è una piccola modifica alla ricetta <3 menta e limone al posto di cipolla limone e pomodoro <3

Next photo is a small change :) mint and lemon insted of lemon tomatoes onion <3

20130409_205751

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s